Skönt och säkert strandliv när sommaren kommer

Vintern är knappt över men snart är det ändå sommar och då är det dags för strandliv igen. Sommaren 2021 kan mycket väl bli en sommar då många får inse att det blir semester i Sverige, så kallad Swemester. Redan nu kan du börja planera för spännande aktivet och långa dagar utomhus med barnen.

Simma och lek på sjön

Förbered med sim-utrustning för hela familjen. Det går faktiskt att simma med våtdräkt då det kanske inte är så varmt i sjön. Du kan se mer på Watery.se där det finns sim-utrustning och badkläder för alla åldrar. De har till och med superfina blöjbadbyxor för de yngsta deltagarna som ännu inte har slutat använda haklapp vid måltiderna.

Watery har också spännande utrustning som paddelboards som man kan blåsa upp. Det finns paddelbrädor för olika nivåer och det här är lek som fungerar även då det inte är badvarmt i sjön. Med våtdräkt går det ändå att använda paddelbrädan som har en stabil form. Du kan köpa en paddelboard här.

Vattenlek utvecklar barnen på ett fantastiskt sätt

Det är inte alls dumt att engagera barn i vattenlek i tidig ålder. När du funderar på hård eller mjuk haklapp kan du också betänka hur vattenlek kan stimulera barnets intellekt. Det är en reflex att vilja undvika att barnet spiller på sig eller blir blött men det kan vara klokt att hejda den tanken en stund.

Det finns en studie som visar att barn som utforskar vatten börjar tänka matematiskt. Dessutom kan vattenleken verka utvecklande rent kognitivt och ge barnet ett större självförtroende. Det här är verkligen en god anledning till att planera för en sommar med långa dagar vid sjön.

Vattenlek året om är bra!

Är det inte säkrare vid poolen?

Om det är långt till havet eller en sjö kanske det känns lättare att hitta en lokal pool där det går att hänga ofta under varma sommardagar. Lek i pool är också kul och en utomhuspool omges ju ofta av sittplatser och gräs där man som familj kan umgås och ha picknick.

Men säkerheten behöver inte vara sämre vid en sjö. Det finns inga farliga djur att tala om och med rätt utrustning ser ni till att alla får det flyt som de behöver. Dessutom finns det ju badvakter även vid en sjö och på stranden. Ni måste inte hitta en enskild plats vid en vild älv för att få en spännande och energigivande sommar.

Sommaren 2021 ska det gå att bada direkt i älven i centrala Göteborg och det lär inte vara så svårt för många som bor i staden. Fem minuter från centralstationen är det här helt klart ett alternativ för en spännande sommar med salta bad mitt i stan.

Älv eller pool?

Förbered utflykten väl

Då ni ska bege er till en strand eller sjö för att njuta av Sveriges vackra natur är det viktigt att förbereda på rätt sätt. Utöver bra utrustning som ger utvecklande lek och säkerhet kan det vara smart att tänka på saker omkring.

Torra sköna handdukar är ett måste såväl som bekvämt sittande på badlakan eller filtar. Dessutom blir man hungrig av att leka med vatten. Se till att ni har en stor picknickkorg med kylbox och annat som kan behövas för goda måltider vid vattnet för hela familjen.

Glöm inte bort haklappen till den minsta. Den kan komma väl till pass även då ni äter utomhus vid sjön. Om inget annat så slipper nu ju en massa myror på picknickfilten till följd av att den minsta har spritt kaksmulor över hela filten!