Ska det vara hård eller mjuk haklapp?

Det här är en smakfråga och många har både hård haklapp och mjuk haklapp. Den hårda haklappen kommer med plats för att fånga upp mat som annars hade landat på golv och möbler. Den mjuka haklappen kan kännas lite mysigare mot barnets hals.

En hård haklapp är bara att skölja och sedan använda igen. De mjuka haklapparna måste tvättas i maskin för att bli fräscha igen.

Ett tips är att börja med den hårda haklappen då barnet börjar äta med sked. Då kommer nämligen mycket mer att ramla ner omkring barnet. Perfekt att ha en plats rätt under munnen att samla upp detta spill med!

Hårda sitter på lite bättre

Barn som gärna sliter av sig haklappen kan ha lite svårare att göra detta med en hård haklapp. Då den kan ha en knäppning som inte öppnas så lätt kan det här vara bättre än en mjuk för barnet som gärna leker med haklappen.

Vissa barn tycker inte om hård haklapp

Det ska dock sägas att vissa barn inte tycker om den hårda haklappen. Den kan kännas stel och jobbig att ha på sig. Var lyhörd för ditt barns behov. Tiden då det kladdas mycket vid måltider kommer snart att vara över så det kan tyckas vara viktigare med haklappar som inte gör maten till en plågsam upplevelse för den lille.