När ska man sluta med haklapp?

Svaret på frågan om hur länge man ska ha haklapp har ganska lite med barnet att göra. Det finns gott om barn som växer upp utan haklappar. Deras föräldrar får tvätta mer och blir också tvungna att acceptera att vissa klädesplagg inte går att rädda efter en brakfest vid köksbordet.

Om du bryr dig om vad andra föräldrar tycker om att din tvååring fortfarande har haklapp på sig bör du kanske sluta och acceptera söliga kläder. Om du inte bryr dig fortsätter du så länge som du och ditt barn har lust att använda haklappen.

För vissa betyder det omkring ett års ålder då ungen själv säger nej tack till haklappen för andra kan det närma sig 3 år innan detta klädesplagg förpassas till minnenas låda.

Men vad ska andra barn säga?

Andra barn säger inte så mycket om haklappar tills de kommer upp i förskoleålder. Det handlar mer om vad du tänker dig att andra säger om dig och ditt barn. Om detta är väldigt viktigt för dig kan du ju pejla lite på förskolan. Fråga vad de andra barnen gör.

Gör det som är bäst för dig och ditt barn!

Summan av det hela är att det faktiskt är ditt och ditt barns liv som ska stå i centrum. Inte vad andra tycker om haklappar på större barn. Om ni trivs med haklappar vid måltider är det ju bara att fortsätta.

Tänk på saken. Det finns vuxna som har för vana att sätta en större servett vid kragen för att inte smutsa ned kläder då det ska ätas soppa och annat som lätt spills. Haklapp använder ni så länge som det passar er, punkt slut!